Goulotte Paralímpics: vendetta!!

Després de l'intent amb pèssimes condicions del desembre, aquest matí hi hem tornat amb en Pep. Ressenya a la web de la FEEC per qui no la conegui.
En Pep fa dies que la tenia ullada, que semblava que podia tenir prou gel i mira per on, coincidim en la proposta d'ahir vespre: "Matinal a Vallter?? proposo Paralímpics".

A quarts de nou ja som a peu de via. Hi ha glaç en el primer ressalt, per la banda dreta però està força humit, no està per tirar coets. En Pep li vol tirar de primer. Un parell de cargols al primer ressalt i apura els 60 metres de corda fins a la reunió en un arbre. Pujo jo. Regalima aigua i ja em queden les mans molles només de treure els cargols. Passat el primer ressalt, pala de neu, un segon mini-ressalt i només m'acosto a la reunió per agafar material. Sortida en mitxte, protegit amb un friend i de seguida s'arriba a pala de neu. 60 metres i reunió en un arbre. Quina diferència de condicions amb el desembre... lògic. A aquesta via li cal més neu i aigueta per formar els ressalts.
Tercera tirada per en Pep, pala de neu fins a l'estretament que es supera amb un petit pas mixte. 1 friend.
Quarta tirada, camp de neu en ensamble fins a sota de la cascada. No acaba d'estar formada fins a terra (algú l'ha vist mai formada fins a terra??).

Una mica de tè calent, m'ho miro i li foto pel cantó esquerre, on sembla més fàcil entrar cap al gel. Un pitó i entro en mixte cap al gel, molt humit per cert. Vaig superant el ressalt protegint amb 3 cargols. Tot i que no té molta inclinació, el gel no dóna cap mena de confiança (el gel està realment asquerós.. ni punt de comparació amb el d'aquest cap de setmana passat a Bielsa). Un cop superada la zona de glaç, pala de neu fins a apurar la corda i R en un arbre.
Queda un petit ressalt de gel que deixo per en Pep. Reunió en un arbre. La via a partir d'aquí no presenta cap interès: camps de neu i matolls amb alguna zona glaçada. Tirem avall.
Tot fent el ràpel, veig que també es podria atacar l'arribada al glaç per la part dret, molt més vertical però amb bones fisures per protegir. Potser un altre dia si repeteixo via...
6 ràpels i ja som a peu de via. Ràpid, com cada dijous, baixem al cotxe que toca currar!!
Bona via, i avui amb bones condicions (tot és millorable) ha permès una escalada llampec. Reunions en arbres i ràpels equipats la majoria amb anelles.

Baixant trobem les restes d'un festí. Només li han deixat sencera una pota!! Això aquest matí quan pujavem no hi era.....