Gel al Pedraforca

Sembla que ja recuperat dels esforços dels dies anteriors, quedem in-extremis amb en Pep per anar a picar una mica de gel al Pedraforca. Les baixes temperatures anunciades fan pensar que tindrem un bon dia: i així ha estat, tot i que les condicions del gel a les vies més baixes, no són per tirar coets. Podem trobar les ressenyes a la web de la feec, per si algú (costaria de trobar) no ho coneix...
8:30 del matí arribem al pàrking. -8ºC marca el termòmetre del cotxe. Comencem a caminar des del mirador cap a les vies sobre uns 20-25 cm de neu nova.
Passem per davant de la cascada de l'arbre que veiem més pobre del que esperavem. Tirem cap a Il.lusions d'hivern, però des de lluny, encara sembla més pobre, de manera que reculem previ tanteig a un petit ressalt cap a la de l'arbre. Molt coberta de neu, el segon ressalt presenta una zona per on regalima l'aigua (cooooom?? si estem a -7ºC????). El gel de pitjor qualitat del que esperavem amb aquest fred.
En Pep li tira de primer i segueix fins a peu del tercer ressalt, que és la propia cascada de l'arbre. Tampoc està per tirar coets: regalima aigua per sobre i corre per sota de la part dreta de la cascada. L'ataco per l'esquerra, per on està més dreta.

Arribo a l'arbre amb els dits de les mans congelats (guants nous per gel... com tots els tècnics, et deixen els dits congelats. Quina merda per tants euros invertits!). Canvio per les manoples per entrar en calor i puja en Pep.
Pleguem cordes i tirem cap a la cascada del Berguedà. Obrint trinxera fins a dalt per neu pols. El gel té molt millor aspecte, molt més sec. No tenim temps per gaires coses (a la tarda toca currar, per variar) i en Pep obre la primera tirada, amb 2 metres drets i 3 o 4 metres més ajaguts.

Pujo jo per desmontar i munto un top a la zona de dry tooling, per guarrejar una mica. Els meus piolos alpinos no van massa bé per gel tant sec i vertical, així que em despenjo de seguida, però ja parlem de tornar un altre dia amb més temps per fer una mica el mico al dry-tooling.

Avui ja no hi ha temps per res més. A tota pastilla cap al cotxe i a cap a la feina!