Neouvielle i pic de Ramoung

Dia 6 d'agost, pugem al llac Aubert. Hem decidit que farem el Neouvielle i el pic de Raumong. El Neouvielle no té cap dificultat, el fem per la via normal. 3 horetes. D'aquí miro la fantàstica cresta dels 3 consellers (que avui hauriem d'haver escalat!!!) i que no deixa d'acollonir. Baixem cap a encarar l'escalada al Ramoung tot seguint les fites. Em torna a tocar de primer, o sigui que vaig tirant tot assegurant els passos més delicats.

En ho prenem amb calma i disfrutem de l'escalada a aquest pic. Fotos de rigor i baixada amb un parell de rapels inclosos.

De nou, baixada aprofitant totes les pales de neu fins al camí normal. Total, unes 8 horetes fins a la furgo, i a menjar!!!
Descartem la cresta Pic Long-Estarange per les hores que ens ocuparà i tot mirant les ressenyes mentre prenem el sol al llac d'Oredon decidim que farem la fàcil cresta entre els pics dels 3 consellers i en Turon del Neouvielle.
Una bona tempesta nocturna i el cansanci acumulat ens fan desistir i cap a caseta (tornar a vorejar el Cap de Long no era massa atractiu tampoc !!!)