Ulldeter: corredor Phoenix

Vinga, vinga que això s'acaba.. últims dies, últims dies!!! Com si es tractés de l'oferta de qualsevol parada de mercat de poble, aprofitem el que si la cosa segueix així seran els ultims dies de la Phoenix.
Avui ha tocat fer l'altra via mítica del gra de Fajol gran i que també feia anys que esperavem estigués en condicions. Hi hem pujat molt d'hora per evitar topar-nos amb altres cordades pensant que avui éssent festiu estaria a tope, però no ha estat així i només quan ja baixavem hi hem vist una altra cordada. -2ºC quan ens hem llevat dins la furgo, comença tota la parsimònia: sortir del sac, vestir-se, escalfar aigua, esmorzar... Tota la traça dels dies anteriors esborrada, suposo del vent, o sigui que ha tocat obrir novament traça, però igual de cansat que sempre. Al final només hi pujem en Jordi i jo.
Les condicions comencen a no ser les millors, segueix, igual que la via veina, perdent gèl i apareixen zones de roca, de manera que cada cop és més difícil fer-la integrament amb piolet tracció i a més, el gel cada cop sona més buit i per tant més difícil protegir-lo amb cargols de gel.
El primer llarg és dret i amb un gel de poca qualitat i amb una zona on aflora la roca, però es deixa fer. En Jordi tot i dubtar, el treu. Primera reunió amb un spit i un pitó (45m).

El segon llarg, té un fil del gel de més qualitat pel que em toca enfilar-me. Es pot protegir amb un cargol, després la via s'ajau una mica i permet anar tirant, fins que apuro els 60 metres de corda. Reunió sobre pitons i friends en roca descomposta.

La tercera i última tirada, també apurant tota la corda, presenta un pas en roca on cal trobar el recolzament pels piolets per anar a punxar a la zona de glaç de sobre.

La resta sense problemes. Reunió i sortida a l'aresta per baixar cap al coll dels fajols on ens trobem en Salvador que ha fet l'estreta del Petit i la central del Gran (quina màquina).

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei Sevide!

A Torroella només hi ha la via de més a la dreta de tot ( meva, es diu AISIDIUSI, i va entre el 6a+ i el 6b+..és prou bona)..la del pgb és una burrada de pas de 7a+ ( un sol moviment i ja està)...bastant guapa però inhumana.

La resta són 7a,7b i 7c, un projecte de 7b+ i un altre de 7c o més, pendents de "reequipar"-antics artifos segons m'han dit els locals). També hi ha dues linies a equipar, a la esquerra del 6b....en PGB hi vol col.locar algunes vies de Vº, a la zona de la dreta, i més a la dreta es veuen unes plaques i deploms prou interessants!

res bou si necessites res fes un toc al bloc i passa'm el mail!!!

SEVIDE ha dit...

Ei Tranki!
He vist que vas dedicar el pont a fer Roca per terres Gironines... si la cosa no canvia, ni la Phoenix ni la Cornado-Altamira crec que aguantin en les bones condicions que hi havia fins ara...
Pel tema de les vies que equipeu pel Torroella ara he flipat! Pensava que en PGB equiparia coses pels mortals!! i em surt equipant vies de 7a (per això deia que potser podria provar les seves....)
Igualment, seria bo fer-li un vistasso al sector.
Merci

PGB ha dit...

Eeeii!! Que jo no volia! ;P

Jo crec que sortiran algunes linies bones a la dreta del 6b del Tranki. Ja ho voreu! :D

I enhorabona per repetir l'altra via mítica del Gra de Fajol!

Vaya doblete amb la Phoenix i la Conrado-Altimira!!!! Felicitats!

SEVIDE ha dit...

Merci PGB!! Dues bones vies. S'havia d'aprofitar ara que estaven en condicions...
Per cert, què és això d'equipar vies de 7a?? A veure si quan ho tingueu enllestit passeu les ressenyes. Ja ho fareu saber per enviar-es per mail.

PGB ha dit...

La via surt de V+/6a fins al pas burro de la última xapa... on passa a ser 7a+ o 7b, jo no hi entenc en aquests graus tan alts!

A veure si es van equipant noves línies i fem una ressenya ben parida ;)