Solius

Avui hem fet una matinal a Solius amb en Gerard. Sort n'hem tingut que estava núvol i no feia sol: calor suportable. I el millor de tot: sols, cosa rara a Solius.
Anem cap a l'esperó doncs tots 2 tenim coses per fer per allà. Escalfem a la via "agafa't com puguis" un Vè llarguet i després provem la primera via de la cara oest, un V+ que comença vertical i que després s'ajau.
En ho prenem amb calma i anem a la cara sud de l'esperó. Provem una via crec que graduada en 6a o 6a+ que va per una placa inclinada per accedir a la qual s'ha de superar un mini sostre, si es que es pot dir així. Posada la primera xapa, cal fer algun pas en invertit en un sortint d'uns 50 cm que et fa quedar amb els peus a dins i costa arribar a la següent presa de mans. Ho resolem anant per la dreta, a partir d'aquí, petites preses de peus i mans per placa llisa i amb assegurances llunyanes, però tots 2 encadenem. Val a dir, que hem estat provant de tirar recte cap a la segona xapa, però 6a ni de conya per aqui...
Seguim a la mateixa cara, i en Gerard vol provar una via que fa temps que no fa. No en recordo el nom, però és la 3ª començant per l'esquerra i diria que és un V+. El pas clau és colocar-se bé a l'entrada de la via i després es fa un flanqueig cap a l'esquerra.
Jo vull provar el 6c del totxo del porc: "Basarda". Curteta, només 4 xapes. Comença amb bon canto fent travessia cap a la dreta. El pas clau, és sortir de la tercera xapa. En Gerard l'ha encarat bé, però va massa ràpid i no coloca bé els peus. Cau abans de xapar la 4ª i en el saque fot costellada (ell diu que culada) contra l'arbre de sota. Neeen, estas bé?? Quina pinya!! Diu que no s'ha fet mal i torna a provar el pas, però s'ha cansat massa i no surt.
A mi, aquest pinyu no m'ha deixat indiferent, i encaro la via no massa convençut. Arribo a la tercera xapa, bloquejo d'esquerra però no ho veig clar i em penjo (el coco ha jugat de les seves). Ho torno a provar i el pas surt sense problemes. Tiro fins a la cadena i la deixo muntada perquè en Gerard la torni a provar, però va just i no encadena.
Un altre dia.....
Per variar, no fotos!!!