Escalada a Cala Montgó

Ja feia temps que volia anar a provar aquest sector. M'havien passat les ressenyes fa força al GEiEG però no tenia clar per on quedava.
L'altre dia, vaig trobar l'accés gràcies al blog "Alçades....amor i odi", on a més hi han publicat una ressenya amb el grau de les vies.
Amb la previsió de meteo de sol assegurat a l'Empordà (a veure si no la caguen, que ultimament fallen més...) passem de d'anar a Sadernes, que era l'altra alternativa i tirem cap a l'Escala. Tornem a quedar amb en Gerard, i previa parada a esmorzar, arribem a Cala Montgó.
Seguim el camí de ronda fins a la vertical de la torre de guaita, on cal anar vall avall en direcció al mar fins a una repisa de roca, on ja veurem algun quimic i algun parabolt.
Rapelem per la part menys inclinada (i que després farem servir per tornar a pujar), tot i que es podria baixar a peu, però jo amb xancletes passo...
Comencem per les 2 vies que tenen reunió comuna, 6a i 6a+. La segona, costa sortir d'una placa llisa si no trobes els cantos bons i et fan acabar amb els braços infladets. Això ens deixa a tots 2 amb la sensació de que poca cosa farem avui...

Descansem una mica i provem el 6b del costat. Via desplomada però de cantos boníssims i on no s'hi val entretenir-se gaire. Encadenem tots 2, i per sort, ens millora el regust de boca. Llàstima de la reunió que està força feta caldo, el químic de sota, d'on s'hauria de rapelar està sortit 1-2 cm de la paret, o sigui que deixo un parell de cintes que ja recuperaré després i rapelo.
Provem el 6a del costat que també encadenem. Com que fa caloreta, en Gerard s'en va a banyar mentre jo denscanso i miro la resta de vies. Queden 2 6a's, 2 6b+'s i un 6c.
Decidim provar el 6b+ de més a la dreta: lleugerament desplomat fins a un marcat sostre i amunt. Tiro jo de primer, i encadeno a vista. Via maca, amb molt de canto i tot que impressiona la situació de les assegurances, sobretot la del sostre, la trobo encertada. La deixo muntada per en Gerard però cau sortint del sostre. No ha trobat el canto bo.
Es fa tard i he d'anar a treballar a la tarda, de manera que pleguem veles i cap a casa. Tornarem a provar el que ens queda.
En general la zona està bé, tot i que esperavem trobar-hi granit. En general són vies de desplom amb bon canto però una mica brutes, amb pols i algun tros de roca que va petant. L'equipament no és pas el millor ni de bon tros, la majoria de vies reequipades amb quimics, però les reunions una mica rovellades (maillons mig podrits...). Lo bo és que et pot banyar si apreta la calor (tot i que per mi, preferixo de moment passar una mica de calor, massa freda pel meu gust!!)

5 comentaris:

PGB ha dit...

Hombre, no sabia que hi havies anat. Hi vaig tornar el dissabte amb el Mohawk i vam poder fer només una via per l'estat de la mar.

M'havien comentat que els graus ballaven bastant respecte als que vaig posar jo (de fet, les ressenyes estàn fetes a ull respecte a uns graus que em van cantar una vegada...) Els vau trobar més o menys correctes?

SEVIDE ha dit...

Ei PGB, fa molts dies d'això... És un bon lloc per passar-hi una matinal de calor i banyar-se quan tinguis els braços com butifarres.
El grau, correcte. Crec que hi havia alguna diferencia amb unes ressenyes que ja tenia que m'havien passat al GEiEG, però potser mig grau...
Si hi torneu, aviseu a veure si m'hi puc apuntar... ara, que l'esportiva la tinc abandonada... bona excusa per tornar-hi.

Unknown ha dit...

Hola Busques un préstec empresarial? préstec personal, préstec de casa, cotxe
préstec, préstec estudiantil, préstec de consolidació de deutes, préstecs no garantits, empresa
capital, etc. O bé un banc o un financer li han rebut un préstec
institució per qualsevol motiu. Sóc el senyor franc, un prestador privat, prestador
a empreses i particulars amb una taxa d’interès baixa i assequible del 2%
tipus d’interès. si us interessa? Poseu-vos en contacte amb nosaltres avui a l'aplicació whats-app +2348100367800
i al nostre correu electrònic: mrfrankloanfirm63@gmail.com i obteniu el vostre préstec avui.

Si esteu interessats, empleneu el següent:

Nom:
Edat:
Ocupació:
País:
estat de residència:
gènere:
Total del préstec:
Durada del préstec:
Finalitat del préstec:

Anònim ha dit...



Do you need an urgent blank ATM CARD to solve your financial needs and i just want to tell the world my experience with everyone. i discovered a hacking guy called Mike. he is really good at what he is doing, i inquired about the BLANK ATM CARD. if it works or even Exist, then i gave it a try and asked for the card and agreed to their terms and conditions. three days later i received my card and tried it with the closest ATM machine close to me, to my greatest surprise it worked like magic. i was able to withdraw up to $4000. This was unbelievable and the happiest day of my life. there is no ATM MACHINES this BLANK ATM CARD CANNOT penetrate into it because it have been programmed with various tools and software. i just felt this might help those of us in need of financial stability. The card have really change my life. if you want to contact them, HERE is the email: int.hackers002@gmail.com

Kavita Pheerangee ha dit...

Hola espectador

Som comerciants professionals, que guanyem setmanalment en divises i binaris per als inversors, ens encantarà explicar-vos tot sobre la nostra plataforma d’inversions en la qual podeu invertir fons a partir de 250 dòlars i començar a guanyar 3000 dòlars setmanals, moltes persones s’han beneficiat d’aquesta inversió. ofert abans i durant aquest virus convid-19, si teniu problemes financers deguts a aquest coronavirus i necessiteu ajuda per pagar les vostres factures, simplement trieu un pla d’inversions adequat per a vosaltres mateixos i comenceu a guanyar beneficis.

250 dòlars setmanals per guanyar 3000 dòlars en 7 dies
400 $ per guanyar 5.000 dòlars en 7 dies
1000 $ per guanyar 10.000 dòlars en 7 dies
2000 $ per guanyar 30.000 dòlars en 7 dies
5.000 dòlars per guanyar 50.000 dòlars en 7 dies

Per començar el vostre
Inversió de WhatsApp immediatament: +1 (301) 329-5298 o correu electrònic: int.hackers002@gmail.com