Escalada a Sadernes

Tot i les cames cansades per la bicicletada de dissabte, diumenge toca fer esportiva a Sadernes.
Els del servei meteorològic de Catalunya, segueixen sense afinar i tot que la previsió pel matí era de sol, el dia està molt tapat.
Sortim doncs cap a Sadernes amb la Marta, la Thaïs, el Joan i en Marc. La secció femenina no ve amb masses ganes d'escalar o sigui que escalarem basicament en Joan i jo.
Arribem ja amb la barrera abaixada. Ja va bé, així estirem una mica les cames de camí als sectors d'escalada. La noia de la barrera ens diu que només han passat uns escaladors (més tard, i com ja pensavem, entre els que han dormit allà i els que arriben més tard, hi ha força gent escalant).
Fa temps que tinc ganes de provar un sector nou per mi "el celler de les monges", que apareix a la nova guia d'escalada que he agafat en préstec del Matxacuca: un parell de cinquens, 6a's i 6b's, que és el que necessito.
Arribem al parking i amb les pluges el riu va més ple del normal per l'època. Com que no ens volem mullar els peus, baixarem per intentar passar per la zona de la cúpula. El primer tros, el trampegem per les roques, però el segons, toca descalçar-se... tanta volta i al final acabaem de peus a l'aigua.
Un cop al sector, de moment estem sols: bé. La roca una mica molla en determinades zones. Començo pels cinquens. El de més a l'esquerra em fa rumiar molt un pas amb la xapa allunyada a la dreta, però encara que al final el trec em deixa aquella sensació de que potser avui farem poca cosa. En Joan encadena sense problemes. El segon V, més facilet sense problemes i també l'encadenen en Joan i la Marta.
Les noies i en Marc se'n van a fer una caminadeta cap a Sant Aniol. Han marxat just a temps perquè arriba la marabunta!! de cop arriben al sector 8 o 10 escaladors. Voliem provar un 6a+ de la dreta de tot, però l'ocupen, així que decidim provar el 6b del costat dels cinquens. Via llarga i molt maca, llàstima que la part de sota estava molla i relliscava però l'encadeno a vista. En Joan també encadena (està fort!! per fer dies que no escala). Les 4 primeres xapes fan una mena de travessia que et porta a una secció més fàcil per encarar la part final més dreta. M'ha agradat molt.
Provo també el 6b+ del costat. Via més curta (3 xapes) i explosiva. No encadeno però la munto. En Joan la prova en top i la fa sense problemes però crec que es desvia massa a l'esquerra. Jo la torno a provar per deixar-hi totes les forces perquè no aconsegueixo encadenar, m'encallo a la sortida de xapar la segona. Queda per un altre dia.
És hora de dinar i marxem del sector per trobar-nos amb la resta al pàrking (previ pas del riu descalços). Dinem i decidim que en tenim prou per avui.
El sector m'ha agradat. Ja haviem parlat amb en Gerard de venir-hi, o sigui que tornarem.