Fournel: Champ Pelbaud II/3+ 200 m

10 de febrer de 2011

Després de conduir tota la tarda de dimecres i arribar ja entrada la nit a Argentière-la-besseé, anem cap a la gïte, on fem un mos i a dormir, que demà tota llevar-se d’hora. Aquest cop som 4: 2 Peps i 2 Sergis, al final ningú més ha pogut venir a picar gel aquests dies.

Sona el despertador, i entre mandres, baixem a esmorzar i ens dirigim cap a la Vall de Fournel.

Primer dia de l’escapada alpina hivernal d’aquest any. Com que anem amb 2 “novells”, decidim provar primer amb alguna cascada fàcil, així que deixem el cotxe abans de passar el pont que ens porta a la vall de Fournel, de fet, ja no podríem pas tirar més ja que hi ha molt gel a la carretera i ens hem deixat les cadenes. Pujant ja flipem amb les poques línies que veiem, però Hiroshima ens crida l’atenció especialment. Carreguem trastos a l’esquena i cap al sector, que queda molt a prop. Passem per sota de la majoria de vies i les mirem de reüll, però seguim camí avall fins al nostre objectiu del dia. Seguim tant avall, que ens passem i tot. Reculant, en Pep veu traça en la poca neu que hi ha, i tirem amunt. Uns centenars de metres entre el bosc, et deixen a peu de via, que queda amagat pel bosc.

La veritat és que la via no és un festival de gel, però per començar està bé. Decidim les cordades: un Pep i un Sergi a cadascuna. Tirarem de primers els que tenim més rodatge, i els altres 2 que tornin a agafar sensacions amb el gel després de tants anys.

La via són petits ressalts de gel fàcils els primers llargs, on anem buscant els trossos amb més gel i tirant una cordada per cada cantó. El gel molt dur i sec i per tant fràgil, es trenca a cada cop de piolet i s’esquerda amb els cargols, però anem tirant amunt.

Fotos: 1 Pep al primers llargs de la via, 2 Pep a l'ultim llarg, 3 Pep i jo esperant torn per l'ultim llarg

L’últim llarg és el millor de la via però està molt escàs de gel a la part superior i s’hi veu la roca. En Pep el prova però dubta en la sortida guarra i prefereix cedir-me els honors d’acabar la via. La primera part és fàcil, després es posa una mica més dreta i s’ajau al final però amb gel molt escàs i prim, impossible de posar cap cargol, i de fet, no portem res de roca. Petita apretada arrossegant-se sota el sostre de roca per clavar piolets passada la roca nua. Un pas poc estètic però que em permet acabar la via i arribar als espits de la reunió. Tot i que en teoria es pot sortir caminant per dalt, com que hem deixat motxilles a baix, baixem rapelant. Per sota nostre, 3 cordades que han arribat força més tard. Com no podia ser d’una altra manera, ens retornen el bombardeig de trossos de glaç.

Fotos: 1 jo mateix arribant al pas clau de l'ultim llarg, 2 Pep sortint del pas clau

Contents per la via i del primer contacte, marxem cap a dinar, tot prenent mides pels pròxims dies.

Només un apunt: en la meva opinió, si voleu fer glaç no compreu els grampons Sarken Leverlock de Charlet Moser. Personalment, per picar, prefereixo grampons automàtics. Aquests són semi i per tant no tenen la part metàl·lica al davant. Amb les botes d’en Pep, una plàstiques Koflach Viva-soft (que tenen uns anys), el grampons tot i que sembla que queden ben posats, en començar a picar, es van descalçant i tot i que no arriben a saltar, queden com torts, amb la conseqüent pèrdua de picada i confiança. Els pròxims dies faig canvi de grampons amb en Pep i provo ja els Sarken, doncs la meva bota (Asolo) no s’aixeca tant de davant i és menys punxaguda. Al final s’acaben movent però val a dir que van aguantar millor. Ara, jo no me’ls compraria (sort que ens els havia deixat el Matxacuca).

2 comentaris:

Daniel Riera ha dit...

Quina bona vida tenen alguns!!.Entre setmana Farra,quin crack!!.A veure si ens veiem!!

SEVIDE ha dit...

Ei Dani. Res més lluny del que sembla. Uns dies de relax per reduir l'estres laboral!!
Si dissabte esteu per aqui podem quedar per anar a tibar.
Salut!!