Ogassa: repetim!

Diumenge 27 d'abril repetim la sortida a Ogassa amb la Marta i en Pep. Fa dies que no hi ha sort per fer alpinisme, ja estem a final d'una temporada que no ha estat per tirar coets i a més quan tinc lliure per poder marxar tot el cap de setmana, fa mal temps (cap de setmana passat per exemple). En resum, entre la feina i la meteo, putejat! Sort que encara queda l'esportiva i de tant en tant puc enredar la Marta per fer alguna sortida.
Molt bon dia: solet i caloreta, de fet si segueix així ja no es podrà venir a aquest sector. I per altra banda, la massificació d'aquest sector. Vies assequibles i una aproximació no molt llarga l'han fet molt popular, però com que el peu de via és estret i les vies molt juntes, a la mínima està a tope. Quan queda alguna via lliure per escalfar ens hi posem, però s'ha de compartir reunió i això a vegades és incòmode. Tot i això hi ha bon rotllo amb tota la penya que hi hem trobat, de manera que ens hi posem.
Com que per escalfar, avui que n'hi ha hagut de més matiners els cinquens estan tots ocupats, comencem per un V+ "Roc Volador".



Queda una via lliure, així que l'aprofitem i montem "corsaris", un V entretitungut. Ens ho prenem amb força calma, de fet, toca esperar... amb aquesta via hem hagut de compartir la R i esperar una mica per poder-la desmuntar si no voliem deixar-hi res de material.
Ens agradaria provar un 6a que hi ha a l'esquerra del sector, però té overbooking. El següent 6a cap a la dreta també està opcupat així que només ens queda el 6b "king-kong". És una via molt xula, amb una entrada una mica més dureta, part intermitja entretinguda i el sostre final que és el que li dóna el grau. Està ben assegurada. Avui però, hi ha la corda de la gent que fa el 6a del costat a la R i m'hi he posat pensant que no em molestaria però per sortir del sostre molestava molt i m'ha fet bufar més del que calia. Encadeno però. En Pep la prova en tope i avui si que li surt. La Marta també la vol provar però se li ha resistit el pas de sortida del sostre (cal estirar-se des d'una invertida i això no se li ha donat massa bé, però està contenta d'on ha arribat!!)



La calor apreta i s'acosta l'hora de dinar. En Pep encadena "Niu de falcons", un V+ i que la Marta també fa sense massa problemes, tot i que diu que fent-la riure, el grau puja!!
Jo em dedico a "El retorn de l'herniat" un 6b llarguet amb un sostre a la part final. La via és molt maca i té un parell de reposos que et permeten encarar el tram final sense anar molt petat. El sostre, com sempre incert, dons no es veuen els cantos de la part de sobre, però té molt bones preses de mans i de peus i a un cop estires la mà trobes una bústia per agafar-te. La utima xapa costa una mica doncs està entaforada en una escletxa i la cinta s'hi queda a dins però un cop passat això la reunió està a tocar, de manera que encadeno. Quedo satisfet perquè no m'he cansat gaire i voldria provar alguna altra via, però la democràcia fa que retirem cap a casa a dinar. Queden doncs pendents altres 6b's de la zona, i si hi ha ganes i ous, un 6c... un altre dia.