Paret Bucòlica: Balsam del Tigre

Aquest dilluns ja feia dies que estava marcat al calendari. Tenia festa, tenia plans i via triada però no tenia company de corda. Dels habituals sembla que a ningú atreu prou aquesta via, així em reservo el Bàlsam del Tigre (foto extreta de ressenya.net -Gràcies-) per un dia laborable i intento enredar el meu germà, que declina ja que té feina, però en Sergio es deixa enredar amb relativa facilitat.

Hem quedat a l’àrea de servei de Bellaterra i així pugem amb un sol cotxe. La temperatura a les 8 del matí no és massa encoratjadora: 3ºC a Sils.. aiaiai com estarà a Oliana..

Ostres, només de veure el trànsit que hi ha en acostar-me a Barcelona un dilluns al matí ja em poso malalt... quasi ni ho recordava. Amb puntualitat britànica (raro, raro....) tirem cap a la paret bucòlica. Anem en horari de no passar fred, així que a les 12 som a peu de via, amb un bon solet i només emprenya la mica de vent que fa. Un sol cotxe al pàrking i vés per on, cordada a la mateixa via.. cap problema, esperem que tirin amunt i ens hi posem. Fa un bon solet i bona temperatura, llàstima del vent, que ens fa agafar més roba de la que cal per si de cas.

Tot i que és una “via blogger” i està comentada arreu, hi afegeixo les nostres apreciacions, ja que segons la ressenya que miris, varia lleugerament el grau. Primer llarg per mi, que t’enganxa en fred, sobretot per superar una petita zona ben vertical. Per mi V+

El segon llarg per en Sergio. Fa més por des de sota que un cop hi ets. Un cop sota el sostret, presa d’esquerres just per tibar i anar a la megabustia de dretes, però t’hi has d’estirar. A partir d’aquí el llarg és de servei postal i només cal anar buscant les bústies brutals que hi ha. Un llarg per disfrutar de valent. Per mi, 6a doncs cal apretar una mica per sortir cap a la placa).

Sergio en la seqüència fotogràfica en que supera el pas clau de L2

El tercer llarg, de nou per mi. Més o menys com el segon però amb les bústies més petites i assegurances més allunyades. Per disfrutar. Per mi V+.

Quart llarg per en Sergio. Molt curt i de roca més discreta. Vas seguint una bavaresa fins a la reunió sobre un bolt i un buril. V+

Foto 1 i 2: Sergio a l'inici del L4. Foto 3: jo al pas clau de L5

Cinquè llarg per mi. També molt curt. De fet el quart i el cinquè es poden empalmar. Finet per arribar al desplom i després el pas clau. Ben protegit, no cal posar res més. No l’encadeno però surt sense massa problemes, apretant fort, això si. Després de blocar a la sortida del desplom cal estirar-se molt per arribar al canto salvador. Per mi 6b.

Ultim llarg per en Sergio. Quin desastre de llarg, amb roca descomposta i ple de matolls. De tràmit per arribar a dalt. III/IV

En resum: molt bona via, equipada i poc obligada. Si t’encalles a un dels passos clau, estirada de cinta o estrep i amunt! Llàstima que es fa curta, però amb el planning d’avui, no hi ha temps per res més.

4 comentaris:

Sergio ha dit...

Moltes gràcies per el post i les fotos!.
Reconozco que yo soy más desastre, y para una misera foto que intenté, no sólo tiré la foto con la mano izquierda sino que te tiré a ti pabajo con la derecha. Evidentemente, tengo que perfeccionar la técnica sincronizada fotográfica/aseguradora.
Y ya puestos a puntualizar las reseñas, yo creo que tuve suerte en que me tocaron los largos más fáciles (el 2º y 4º me parecieron un pelo más sencillos que el 1º y 3º) y además, el segundo largo que es superdisfrutón: salvo el pasito inicial, una escalera de buzones. El 6º largo, una ñorda de vaca.
Y, por honrar la verdad, añado: yo el paso de 6b lo hice colgao cual jamón bellotero, que cuando pillé el canto bueno, la cuerda tenía más tensión que la de un violín. Pero ojo, que yo soy muy cabezón y ya llegará el día en el que me salgan esas cosas al primer intento!
Fins la propera!

SEVIDE ha dit...

De res, un plaer!!
A veure quina serà la pròxima.
Salut!

Gatsaule ha dit...

Una divertida com poques! Ara, trobo que és més obligada del què dius....

SEVIDE ha dit...

Hola Gatsaule! Que ja has acabat les vacances??
Em refereixo a que en els possibles passos claus (sortida dels sostres del segon i cinquè llarg) pots fer un A0 per sortir del pas. Ara, la resta de la via l'has d'escalar, és clar.
Salut!