Dent d'Orlú: amics, familia i granit

El passat pont de Sant Joan, ens trobem amb una bona colla del Matxacuca al parking de la dent d'Orlú. Som una vintena entre pares, canalla i altres adults i la veritat és que hem passat 3 bons dies junts, primera acampada per a alguns dels nanos.
El dissabte toca escalar. Surten 4 cordades de 2, així que repartim una mica el material i ens decidim per vies de la cara sud-est. Personalment prefereixo triar alguna via curta com a contacte amb la paret abans de les clàssiques vies que arriben al cim i que impliquen llargs i llargs i hores i hores d'escalada, i així de pas podem ser a dinar amb la resta. Faig cordada amb el meu germà, que cada dia costa més d'enredar doncs ja s'ensuma les encigalades a distància...
La guia diu que en 35 minuts som a peu de via. Feia temps que 35 minuts no se'm feient tant llargs. Camí marcat des d'un parking fins a peu de paret (si el trobes... nosaltres comencem bosc a través uns metres abans, tot fent el senglar fins a trobar-lo). De seguida, forta pujada que ja no deixes fins a sortir del bosc. Primera de les opcions a fer amb en Pep: Conflit de Génération (max 6a), s'hi queden en Gerard i en Pinyó. Anem seguint cap a la dreta, identificant opcions (nom pintat a peu de via). Segona opció: L'ours en peluche (max 6a), ocupada. Tercera opció: Alabets (max 6a+), massa llarga per nosaltres, s'hi posen en Salvador i en Pep. Quarta opció: Teddy Bear (max 6a+), és l'escollida per nosaltres. En Jordi i l'Enric, segueixen fins a Terre Courrage (max 5c, tot i que s'equivocaran i tiraran pel dret al creuament de vies fent 6a+).

Teddy Bear doncs... ens equipem i comença en Pep. Primer llarg (5a+) més regletero i ben equipat, amb un pas abans de la reunió que et fa apretar una mica. El segon llarg per mi (6a), que comença finet i vertical i després va girant cap a la dreta. Per mi, les assegurances estan força separades, i fan treballar el coco. Zones verticals combinades amb zones d'adherència en travessia, on la possible castanya comença a preocupar, però vaig fent. Completo l'equipament amb un fisurer i un friend just abans de la reunió, on arribo amb la boca ben seca. Ja començo a mirar el tercer llarg (6a+), que hem pactat que també seria per mi. Arriba en Pep a la R i ja em comenta lo poc que li han agradat aquests llargs flanquejos d'adherencia. Mirem la placa vertical i llisa del tercer llarg, analitzo el possible castanyot si no arribo a xapar la segona que esta lluny, lluny i crec que passaré la reunió, buuuuufffff, quina mandra amb al calda que fot (i quin jinye). Decidim tirar avall. Un cop a terra, ja veiem que no podrem provar res mes si volem ser a l'hora de dinar al campament, així que enfilem el camí de baixada.
Veiem que en Pep i en Salvador també han retirat de la seva via. En Gerard i en Pinyó, encara guanyen metres per la seva via. Seguirem amb els binocles com evolucionen des del campament base. Els nuvols guanyen terreny i quan ja som tots a baix, comença a tronar i cau una bona pedregada. Ja planyo els que quedaven a la paret....
Al vespre baixem a Orlu a fer el toc i fer temps per sopar. Curiós, aquí no ha caigut ni una gota.
El diumenge, després de recollir, anem tota la colla a la zona de boulder. Zona ben marcada, amb tots els blocs numerats i ressenyats. Fem 2 o 3 blocs fàcils però a la que provo un que pica una mica, amb romos, no sóc capaç d'aixecar el cul.... el bloc no és lo meu, queda clar!!
En resum, bon lloc per passar la nit, millor si vas en furgo. Caseta amb lavabos i aigua. Les vies de la dent, equipades amb bolts, però a la francesa, o sigui que el tema allunya i dificil de protegir si estas en placa.
Dent 1, Sevide 0.
Tornarem, potser a fer una via més llarga i més facileta... (o no) ja veurem

4 comentaris:

Llorenç ha dit...

vaja...ja teniu excusa per tornar!!

ah!!! quin pal llegir sense fotos!!! els que llegim en diagonal no sabem com llegir aquests pegots!

Anims! el proper cop que fagis blog recorda treure't la motxilla!!!!

SEVIDE ha dit...

Ei Llorenç! Les fotos no he tingut temps de penjar-les encara. A veure si avui puc.
Lo del bloc, la veritat és que ni sense la motxilla el cul s'aixeca!!

Sergio ha dit...

Pues como ya le he dicho al Pep, estas cosas os pasan por no llevar a un especialista en placas graníticas de adherencia!!...
.
.
.
.
.
.

A ver si damos con alguno y le liamos :)

SEVIDE ha dit...

Sergio, menys viatjar als madriles, que sempre et perds alguna sortida... ja vam pensar en tu, ja... però va ser tot un cúmul de coses.
Ens veiem!