Pedraforca: canal del Riambau

El resum del post podria ser: Riambau 2- Pringats 0
Pozi, tot i que aquest segon intent ha anat molt millor que el primer, la via ens ha fet tirar enrera. Altre cop... però aquesta vegada hem lluitat. Pels detalls, seguiu llegint.
A les 8:30 sortim amb en Pep, del parking del mirador (dimecres va ser impossible sortir al vespre per fer un vivaquet i sortir a primeríssima hora). Ja coneixem l'aproximació de l'intent anterior i hi ha força neu però la major part transformada, de manera que en 1.30h ja som al dit, sense cap més problema. Ens equipem i tornem a mirar el flanqueig. És una mica exposat i la qualitat de la neu hi té molt a dir. Tiro jo, protegint quan cal, per sort la neu està bé.

Un cop arribem a la canal, en ensamble per terreny sense dificultats fins a una zona glaçada, que pensavem era el pas clau de la via. Per la part esquerra presenta una linia de glaç diria d'uns 70º però només hem agafat 3 cargols i dubto de la qualitat del gel per protegir així que decideixo tirar per la dreta, on hi ha un diedre glaçat i on tindré més oportunitats de protegir en roca. Poso un extraplà psicològic i uns metres més amunt, mig cargol de gel (es que no entra més....). A partir d'aqui, pel diedre no es pot continuar: neu inconsistent, així que me la jugo tirant pel dret per una finíssima capa de gel. Protegeixo els passos més delicats amb un friend i una V separades 50 cm (es nota que vaig cagadet??) i tiro per la cortineta de gel uns metres fins a la part on el gel es més gruixut, poso els 2 cargols que em queden abans de sortir pel camp de neu fins a la reunió. Un llarg maquíssim i finet a la part de la cortineta.

Des de la R no es veu cap a on va la via, sembla que pot girar cap a la dreta. Ens hem deixat la ressenya però crec recordar que després del pas dur, era canaleta fàcil. El Pep, puja a treure el cap però no hi ha cap linia evident de canal... meeerda. Per on collons hem d'anar? trobem una R que va per la vertical, una baga que va per sota a la dreta.... una fina linia de glaç que va per l'esquerra i una altra possibilitat per la dreta de la R.... joder, per on hem d'anar?? Dubtem.
Si ens equivoquem, ves a saber un podem sortir. El Pedra està minat de vies... i l'encigalada pot ser monumental.
Ho provo a la dreta de la R, molt encaixonat però tiro uns metres pel gel. Quan s'acaba toca tirar per roca. El fet de no saber on aniré a petar quan surti d'aqui em fa dubtar... En parlo amb en Pep i decidim plegar veles... Quina merda tu, retirada altre cop. Però amb millor regust de boca, pel boníssim llarg anterior.

Si algú em pot explicar per on tira la via, agraït. La ressenya diu que el llarg clau està a la cova. En el llarg de gel hi ha una cova a l'esquerra. A dalt, abans de retirar, també hi ha com una cova... de quina parlem?
Lenta retirada, arribem a les 5 de la tarda al cotxe. Ves a saber si no retirem, a quina hora sortim per dalt...
Mira que després d'un parell de caps de setmana sense fer res interessant (al.legarem motius personals) i de la pringada brutal de dijous passat intentant arribar a les cascades del Joclar, necessitavem triumfar... però no ho pogut ser. Tot i això, hem disfrutat, però faltava la cirereta de sortir per dalt. Un altre dia!!

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Veig que almenys aquesta vegada vau trobar la canal....

No et puc ajudar massa perquè fa molts anys que la vaig fer, però recordo un sostre que vam passar en artificial molt precari, i després vam seguir cap a l'esquerra, en diagonal fins trobar-nos amb les canals de sortida de l'Estasen i la carena del Calderer.

No sé si et serveix de res la info, però aquí te la deixo.

SEVIDE ha dit...

Gatsaule: com veus, hem tornat a pringar... L'alre cop no vam veure clar el flanqueig per entrar a la canal (sort, perquè com estava la neu aquell dia, haguéssim patit) i aquest cop, bé ja ho has llegit.
He trobat una ressenya per internet força detallada però tampoc aclareix massa doncs sembla que la cova es pot esquivar per diferents llocs i després amb tendència a l'esquerra fins a enllaçar amb l'Estassen, com bé dius. Llàstima de no haver-la trobat abans. Però igualment, em va semblar un itinerari poc definit. Gràcies per la info.