Ulldeter: cascada del fajol

Ahir, matinal al Ulldeter per treure el ventre de penes.
Decidim amb en Salvador anar a provar la cascada del gra de Fajol Petit, amb el paquet de neu que ha caigut, poca cosa podrem provar més. Queda demostrat amb la trinxera que hem d'obrir per arribar a peu de via. La idea és provar primer aquesta via i després anar cap a la Pulp Fiction o la reservoir dogs, depenent de com ho trobem.
Arribem a peu de via. En teoria és una via de 2 llargs però el primer ressalt, amb molta neu, el fem a pèl i muntem reunió prop d'un arbre. Poc gel i poc fred. Però molta neu i a més, vent, que fa que tota l'estona baixi neu de les cotes superiors, dutxant-nos tota l'estona.
En Salvador prova primer i surt per un ressalt de gel a l'esquerra.

Segon intent per mi. Reasseguro el pas de mixte que s'ha de fer amb una V i un friend i(previa pèrdua d'un friend que corre pendent avall. Quina merda, semblo burro... sort que el recuperaré més tard) i tiro amunt (no sense mirar-ho mil vegades...). Pont de gel psicològic per acabar el ressalt i sortir a la part superior que ja té més bones condicions i que permet posar un parell de cargols. D'aquí, camp de neu, dret i que no dóna massa bones vibracions fins a la R en un arbre.
Puja en Salvador, com jo, ple de neu per tot arreu de les purgues que rebem cada minut i mig.
Deixem un mallon per provar una entrada diferent, més mixta.

Vistes les condicions, decidim retirar cap a casa, que ja és hora, i passem de provar les altres vies.

2 comentaris:

PGB ha dit...

Almenys veu poder fer algo...
Resumint el meu cap de setmana:
Dissabte molta boira, nevava, a les cascades de Cantal hi fotia molt fred i queia algo de neu (no gaire tampoc) però el vent que fotia i la nevada que anava caient donaven molt pel cul.
Dels 17 que érem, només vem poder fer algo els meus 2 companys i jo, fent el 1r llarg de la Vie de Glaçon (II/3+ d'allà. 4+ dels d'aquí). La R era de 2 bolts a la roca.
La cascada no estava ni molt menys com a la foto de cantalpinisme.com, la qualitat del gel no era gaire bona... semblava un granitzat, i quan clavaves el grampó t'entrava mitja bota (no a tot arreu però si en la majoria de llocs).

Visto lo visto, rapelem i cap a la Gite, com tothom ja havia fet abans.

Diumenge voliem anar al sector Pont Rouge de l'Alagnon, però el primer contratemps va ser trobarnos la carretera nevada (es va passar la nit nevant) i la feina que vem tenir palejant per treure les furgos d'allà... L'altre contratemps és que al arribar a la zona no ho vem saber trobar fins que ja vam decidir que haviem perdut prou temps i que haviem de tornar cap a casa...

Pringada màxima!

SEVIDE ha dit...

Doncs ja vas tenir uns bons co...ns!!
Quan hi vaig anar jo, la via del Glaçon tenir un gel força precari i vaig passar de tirar amunt fins a l'estretament, on hi han els bolts.
Igualment, amb la colla que éreu, segur que us ho vau passar de conya!!
Pels cops que jo hi he anat, a Cantal has de tenir sort i que els astres s'aliniin per tenir bon gel i bona meteo. Però quan això passa és brutal!