Canal oriental del Pastuira

Avui ha tocat sortida pel soci de l'AE Matxacuca. Ens hem reunit en Pep C, Pep V, Rodri, Carles, Sergio i jo. Com que s'havia plantejat una sortida de nivell baix-mig, es va decidir anar a la canal oriental del Pastuira a Coma de l'Orri. Amb la incertesa de la meteo, tot i que meteocat donava menys vent que dissabte hi fem cap.
Arribem cap a les 8 del matí, amb un dia radiant i per sorpresa, sense gens de vent. Agafem el material i pugem cap a peu de via. És una via fàcil, amb una inclinació de 45-50º i amb un ressaltet de gel que no deu fer més de 60º. Avui està molt innivada, de manera que queda poc ressalt de gel.

Pugem els 2 primers llargs fent reunions per practicar una mica, i en Pep V obre el trosset del ressalt de gel. A partir d'aquí, la inclinació baixa una mica i ens desencordem per anar més ràpid. Llàstima de les plaques de vent esquerdades que hi ha per tota la canal...
Abandonem de seguida que podem cap al bosc i de la part més baixa d'aquest un ràpel ens deixa a les pendents de neu que ens porten al fons de la coma.
Com que anem bé de temps, anem al ressalt de coma de l'Orri a picar una mica de gel, de manera que hi munto un top-rope per fer-hi quatre pujades.