Pedraforca: gran diedre (200m MD)

Diumenge 31 d'agost amb l'Enric, fem aquesta via del Pedraforca (ressenya d'Onaclimb).
Tot i que la previsió meteorològica no és del tot bona, decidim arriscar-nos, doncs fins a migdia no estan previstes pluges. Com que haurem d'anar d'hora per apurar el bon temps, marxem dissabte a la nit i fem vivac al costat del cotxe. Ens llevem d'hora i sortim del cotxe a les 7, juntament amb una altra cordada que va a una altra via de la cara nord.
Fins a peu de via hi ha moltes alternatives, així que com que no hi hem estat mai, anem triant el que ens sembla més fresat com a camí. Marques blanques i alguna fita indiquen els camins fins a trobar una pintada que indica cap a la Pany, que és la que hem de seguir. Seguim per una canaleta fins a un bosc penjat, a la part de sobre del qual hi ha una cornisa herbosa que seguim. Just abans de la instalació de ràpel veiem que comença la via Sanchez-Gil. Nosaltres ens equipem i fem el ràpel fins a la cornisa inferior i d'aquí a peu de via. Tiraré jo de primer el primer llarg i si no hi ha problemes, ens alternarem els llargs per anar més ràpid. La sortida és una mica extranya per ser III si entres directament pel diedre com he fet jo (després mirant la ressenya, sembla que s'ha d'entrar una mica a la dreta), la resta del llarg sense problemes. Es troba algun pitó però el joc de camalots que he agafat del Matxacuca va de fàbula.

Ens anem repartint els llargs tal com venen. El tercer llarg em sembla fantàstic i només hi he trobat un pitó, la resta friends. Quart llarg, l'Enric fa el pas clau, empotrat al diedre per xapar i després sortir una mica a la dreta per encarar la zona més difícil, equipada amb 3 pitons super-seguits per si es vol fer A0. L'Enric s'ho curra i tot renegant treu el pas.

Ultim llarg amb algun pas de V per mi i sortida cap a la Pany.
Després es fa una placa de IV marcada amb un punt taronja per afagar una canal descomposta fins al final que trenca a l'esquerra per un esperó que pugem i d'aqui al collet de la cova.

Nosaltres baixem pel coll del Gat.
Magnifica via i magnífic matí aprofitat. No s'ha tapat fins a les 14-15h, sort que s'ha enderrerit.